8/9/08

A la gueta de la vía llegal: 2u. llamáu a Conceyu de Xuristes pol Asturianu

Hai un mes, dende l’Aconceyamientu de Xuristes pol Asturianu proponíemos entamar la igua d’una asociación hermana na que pudieren organizase tolos ciudadanos que, nun teniendo la condición de xuristes, quixeren sofitar el frente llegal del conflictu llingüísticu.

La rempuesta de persones y asociaciones foi, arriendes de granible, de más ambiciu que’l proyeutu porque, en bien de casos, propúnxose dar un pasín más p’aportar cola infraestructura xurídica non sólo a les manifestaciones del conflictu llingüísticu sinón a tolos conflictos -de la mesma triba, al cabu- que vien xenerando l’intentu de “camudar al país asturianu na décima provincia castellano-lleonesa” (afirmación mui descriptiva del procesu de desaniciu que carez Asturies).


De la parte de nueso nun va quedar el llegar a onde se pueda y el pasu darréu sedrá ponderar la fuercia atropada y ufierta-y una organización afayadiza. Pa ello,

  • FACEMOS UN SEGUNDU LLAMÁU A LA CIUDADANÍA QUE TEA POL LLABOR, PA QUE CONTAUTEN CON NÓS AL TRAVIÉS D’UN CORRÉU LLETRÓNICU UNVIÁU A LA DIREICIÓN axuristesa@hotmail.es, SO LA TEMA “ASTURIES YE POSIBLE”.

N’Uviéu, nel entamu d’un Día d’Asturies que protagonizarán, otra vuelta más, les fuercies polítiques antiasturianistes.


Xurde Blanco.