4/5/07

L'Academia celebra güei el Dia de les Lletres



L'Academia de la Llingua Asturiana da anuncia de qu'esti añu l'actu oficial del DÍA DE LES LLETRES ASTURIANES celebraráse'l día 4 de mayu, vienres, a les 20 hores, retomando al Teatru Campoamor como llar históricu de la so celebración.

Na mentada sesión académica tomará posesión como nuevu Miembru de Númberu de l'Academia la Dra. Marta Mori d'Arriba. L'Academia de la Llingua Asturiana quier, d'esti mou, reconocer la fondura de la so contribución científica, lliteraria y docente al procesu de recuperación llingüística n'Asturies y facer posible, al empar, qu'esa valible contribución pueda enanchase col so trabayu dientro de la propia institución.

Abrirá l'actu l'entamu musical de la gaitera Andrea Fernández Joglar al que siguirá la Xunta Estraordinaria de l'Academia de la Llingua Asturiana col discursu institucional de la Presidenta. Los sones del grupu folk TEJEDOR pondrán puntu a esti XXVIII DÍA DE LES LLETRES.

L'Academia de la Llingua Asturiana, siguiendo'l facer entamáu n'ediciones pasaes, encamienta a los asistentes que, na midida de les sos posibilidaes, lleven el traxe asturianu como amuesa del so compromisu col resurdir de lo meyor de les solemnes tradiciones del país.

Llueu del actu académicu habrá una espicha, abierta a la participación de tola xente, nel restaurante "La Gruta", con bailles y música asturiana.

L'Academia de la Llingua Asturiana aguarda cuntar cola to asistencia a estos actos de celebración del XXVIII DÍA DE LES LLETRES ASTURIANES y pide la to collaboración pa esparder una convocatoria, tan trescendente nestos momentos, ente tolos asturianos y asturianes que ven na OFICIALIDÁ l'únicu preséu pa garantizar el futuru y la sobrevivencia del nuesu idioma.