11/4/07

La Xusticia anula'l Plan Urbanu del Conceyu Llanes a instancies d'Andecha Astur.



El Tribunal Cimeru de Xusticia d'Asturies ta acabante anular el Plan Xeneral d'Ordenación Urbana del Conceyu de Llanes per nun s'axustar al orde xurídicu. Esti plan ye continuación del anterior plan urbanísticu de Llanes (tamién anuláu polos tribunales de xusticia) y redactáu nos años noventa pol gobiernu socialista del conceyu presidíu per Antonio Trevín, güei Delegáu del Gobiernu español n'Asturies.

El recursu presentóse a instancies d'Andecha Astur escontra un acuerdu del añu 2002 del Plenu de la Comisión d'Urbanismu ya Ordenación del Territoriu (CUOTA), muérganismu del Principáu d'Asturies encargáu de la vixilancia de la llegalidá urbanística nos conceyos, y que-y daba preste al Plan Xeneral ensín que les nueves normes subsidiares del conceyu fueren sometíes a información pública dempués de ser anulaes les anteriores pol Tribunal Cimeru de Xusticia del Estáu.

El citáu acuerdu de la CUOTA, ye'l qu'el Tribunal de Xusticia d'Asturies declará non axustáu al orde xurídicu vixente n'aquel entós, colo que tol Plan Xeneral queda anuláu.


El Plan Urbanísticu del Conceyu Llanes entá tien una bona riestra recursos nos tribunales de la xusticia a instancies de AVALL (Agrupación de Vecinos y Amigos de Llanes).

No hay comentarios: