16/2/07

Xornaes Europees d'Opera nel Auditoriu d'Uviéu









La Opera d'Uviéu, xunta teatros de toa Europa, festeya'l domingu 18 de febreru les "Xornaes Europees de la Opera
en conmemoración del 400 cabudañu de la estrena de L'Orféu de Monteverdi con una maratón de proyeiciones cinematográfiques.
Pola pantalla de la Sala de Cámara del Auditoriu uvieín pasarán sigún Javier Menéndez (Direutor artísticu de la Opera d'Uviéu), "les meyores producciones de Barcelona y de Bruxelles".


La Calisto, de Francesco Cavali, del Teatru Rial de La Moneda, en Bruxelles.
Marcello Lippi, María Bayo, Sonia Theodoridou, Dominic Visse, Barry Banks. Concerto Vocale. René Jacobs.

Boris Godunov, de Modest Mussorgsky, de la Ópera d'Amsterdam.Willy Decker. Matti Salminen, Brian Asawa , Marie Arnet, Stefania Toczyska, Philip Langridge, Albert Schagidullin, Eric Halvarson, Pär Lindskog, Anatoli Kotcherga, José Manuel Zapata. Coru de Cámara del Palaciu de la Música Catalana, Orquesta Sinfónica y Coru del Gran Teatru del Licéu. Sebastian Weigle.

Don Xuan, de Mozart del Gran Teatru del Licéu de Barcelona xunta con la Opera Nacional Englesa de Llondres y la Opera del Estáu de Hannover.
Bertrand de Billy. Calixto Bieito. Wojtek Drabowicz, Kwanchul Youn, Marcel Reijans, Regina Schörg, Vèronique Gens, Marisa Martins, Felipe Bou, Anatoli Kotscherga.

Aida, de Giuseppe Verdi, producida per La Moneda. Norma Fantini, Marco Berti, Ildiko Komlosi,Mark Doss, Orlin Anastassov, Guido Jentjens. Orquesta Sinfónica y coru del Teatru Rial de la Moneda. Kazushi Ono.

Tamién nesta cellebración participen otres ciodaes con dixebraos programes:
  • París.- Representaciones de La xudía (Halévy), Diariu d'un esapaicíu (Janácek), Don Xuan (Mozart), El castiellu de Barbazul (Bela Bartók).
  • Bruxelles.- Proyeiciones de L'Orféu (Monteverdi), Aida (Verdi), Xulia (Boesmans)
  • Llondres.- Funciones de mañán de Mma. Butterfly (Puccini), El Trovador (Verdi).
  • Llibornu.- Conciertu n'Alcordanza de Galliano Masini y Conciertu d'Antroxu.
  • Boloña.- Boris Godunov de M. Mussorgsky
  • Vilniu (Llituania).- Un baille de mázcares de G. Verdi.
  • Oslu.- Ensayu xeneral d'El Barberu de Sevilla de G. Rossini.
Entesacamos del interesante Informe de Prensa de les Xornaes http://www.operadays.eu/files/press-2-fr.pdf les pallabres d'un gran compositor del sieglu XX:

"La música desixe del espeutador, una preparación y un esfuerzu, salir de casa, aforrar pa una entrada. Desixe'l mesmu esfuerzu pela so parti que de cualisquier otru vértiz del triangulu; esa santa Trinidá que formen el compositor, l'interprete y l'oyenti".
Benjamin Britten.




No hay comentarios:

Publicar un comentario